Nå er hvalrossen Freya i Oslo

Hvalrossen Freya har dukket opp flere steder langs kysten den siste tiden. Nå har hun ankommet hovedstaden, og i natt har hun sovet på Bygdøy.

Freya har ligget og sovet på en brygge ved Kongen i natt. Hun ble første observert i vannet ved Frognerstranda i går etter middagen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Freya har ligget og sovet på en brygge ved Kongen i natt. Hun ble første observert i vannet ved Frognerstranda i går etter middagen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Hvalrossen på 600 kilo har fått massiv oppmerksomhet de siste ukene og har blitt en snakkis i sosiale medier etter flere besøk langs kysten.

Spesielt har hun fått oppmerksomhet for at hun legger seg i småbåter som ligger til kai og at hun ikke ser ut til å være nevneverdig engstelig for mennesker.

I natt har «Freya» blitt observert på en brygge ved Kongens Marina på Bygdøy. Hun ble først sett i Oslo i går ettermiddag.

Freya på Oslo-besøk. (Foto: Ørn E. Borgen / NTB)
Freya på Oslo-besøk. (Foto: Ørn E. Borgen / NTB) Vis mer

Første gang «Freya» ble sett i Norge var i Troms i 2019, ifølge NRK. Hvalrossen har også blitt observert i Danmark, Nederland og Storbritannia tidligere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer