Fødselsbekreftelse i Altinn

Nå er det slutt på fødselsattest

Nybakte foreldre får ikke lenger tilsendt fødselsattest for barna sine. Nå kommer det i stedet en digital fødselsbekreftelse i Altinn.

Nybakte foreldre mottar ikke lenger fødselsattest for barna sine. Denne er gjort om til en digital bekreftelse i Altinn. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Nybakte foreldre mottar ikke lenger fødselsattest for barna sine. Denne er gjort om til en digital bekreftelse i Altinn. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nybakte foreldre mottar en bekreftelse i Altinn på at barnet har blitt registrert med navn og fått tildelt et fødselsnummer i Folkeregisteret, opplyser Skatteetaten.

Den nye bekreftelsen inneholder samme informasjon som fødselsattesten, men vil ikke ha håndskreven signatur eller stempel. Foreldre kan imidlertid bestille en attest med stempel og underskrift på nett, dersom det er behov for dette.

Årsaken er at attestens rolle i samfunnet er kraftig redusert.

– Foreldre som trenger barnets fødselsnummer for å søke om tjenester, for eksempel barnehageplass, vil enkelt ha fødselsnummeret tilgjengelig i brevet som kommer i Altinn-innboksen, sier direktør for informasjonsforvaltning i Skatteetaten, Jørn Leonhardsen.

Digitaliseringen av attester er en del av moderniseringen av Folkeregisteret.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer