Nå er det klart: Dyrepolitiet starter opp fra i høst

Får tre millioner kroner.

(upublisert) Opprettet

Regjeringen setter av 3 millioner kroner til forsøksprosjektet med dyrepoliti i Sør-Trøndelag. Det vil sikre oppstart i høst.

– Frp har i flere år vært pådriver for at flere skal straffes for kriminalitet mot dyr og at straffene skal bli strengere. Regjeringen starter opp prøveprosjektet med dyrepoliti allerede nå i høst, sier landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) til NTB.

Bevilgningen på 3 millioner kroner inngår i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett som legges fram tirsdag.

– Kampen mot dyrekriminalitet kan også forebygge vold og overgrep mot mennesker fordi flere av dem som utøver vold og overgrep mot mennesker har gjort det samme mot dyr. Oppmerksomhet om dyrekriminalitet kan derfor føre til at flere saker om vold og overgrep i nære relasjoner som for eksempel mot barn og partner avdekkes, mener Listhaug.

Regjeringen varslet tidligere i år at den ønsker å sette ned et prøveprosjekt med dyrepoliti i Sør-Trøndelag politidistrikt. Prosjektet skal gå over tre år. Tre personer skal arbeide i denne enheten, blant dem en påtalejurist.

Mattilsynet skal fremdeles ha ansvaret for å føre tilsyn med dyr som i dag. Mattilsynet region Midt skal opprette et krimteam som har ansvar for samarbeid med dyrekrimgruppa i Sør-Trøndelag i de mest alvorlige sakene. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.