Nå er det høysesong for sykkeltyverier: - Bare en av fire blir politianmeldt

I fjor kostet sykkeltyverier i Norge 155 millioner kroner. Det er en økning på 19 prosent fra året før, viser nye tall. Flest sykler stjeles i april og mai.

Det skjer flest sykkeltyverier i april og mai, som betyr at vi nå er inne i sykkeltyverienes høysesong. I fjor ble det meldt om nesten 15.000 stjålne sykler. Foto: Berit Roald / NTB
Det skjer flest sykkeltyverier i april og mai, som betyr at vi nå er inne i sykkeltyverienes høysesong. I fjor ble det meldt om nesten 15.000 stjålne sykler. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

I fjor ble det meldt om 14.853 stjålne sykler, en økning på åtte prosent. Tallene kommer fra Finans Norge, opplyser Frende Forsikring.

– Bare en av fire sykkeltyverier blir politianmeldt. I tillegg har mange en egenandel på forsikringen sin som er høyere enn det sykkelen er verdt, slik at tyveriet ikke meldes til oss. Da sier det seg selv at mange tyverier ikke blir registrert, sier produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren.

Tallene viser at det skjer flest sykkeltyverier i april og mai, som betyr at vi nå er inne i sykkeltyverienes høysesong. Uten god lås eller innendørs parkering hele året gjør du jobben lett for tyvene.

– Sykler koster mye penger, og tyvene vet hva de skal se etter. Det er de dyre syklene som ryker først og det viser seg også i erstatningene vi betaler ut. I snitt koster hvert sykkeltyveri vi betaler for 16.000 kroner, sier Øren.

For å minske faren for å få sykkelen stjålet kan det være lurt å merke sykkelen tydelig, bruke forsikringsgodkjent sykkellås og bruke en ekstra lås til å låse forhjulet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer