Nå er det forbudt å løfte hunden eller katten i nakkeskinnet

Innfører nye krav til dyreeiere.

(upublisert) Opprettet
Mattilsynet har nå laget en veileder med krav om hvordan katter og hunder skal ha det. De nye reglene innebærer blant annet at det ikke er lov til å løfte kjæledyret ditt i nakkeskinnet, skriver VG.
Hunder må få nok mosjon og aktivisering, og Mattilsynet har lagt inn krav om minst tre lufteturer daglig. Oppstalling på et for lite område, manglende stell og oppfølging og manglende beskyttelse mot vær og vind er eksempler på ting Mattilsynet mener kan påvirke dyrene negativt. Det er heller ikke lov til å forlate hunden eller katten alene når du reiser bort. - Vi håper at dette kan bidra som en vekker til folk om hvordan behandling dyr egentlig skal ha. Vi tror også at veilederne kan bidra til å rydde bort gamle normer og myter, sier assisterende tilsynsdirektør i Mattilsynet, Ole Fjetland, til VG. Dersom Mattisynet oppdager brudd på minstekravet om dyrehold, kan de påpeke eiers plikt eller gi straff som gebyr, melder VG. Hva mener du? Er det bra at Mattilsynet stiller krav til dyreeiere eller er det ikke nødvendig? Vet dyreeiere selv hva som er best for kjæledyret sitt? Har dyrene for få rettigheter i Norge? Tror du at Mattilsynet kommer til å følge opp forsømmelse?

Krever dyrepoliti i Norge

Flere tusen mennesker trosset gråvær og lett regn lørdag ettermiddag for å delta i en markering utenfor Stortinget til støtte for å opprette et norsk dyrepoliti. Les hele saken på vg.no

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.