Nå dropper folk biffen

Forbruket av rødt kjøtt faller som en stein, og folk velger billigere matvarer i år enn i fjor, viser tall fra Nortura.

Folk velger billigere matvarer i år enn i fjor, mener Nortura. Her lager kokken Even Ramsvik biff tartar, som vi nå spiser mindre av enn før. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB
Folk velger billigere matvarer i år enn i fjor, mener Nortura. Her lager kokken Even Ramsvik biff tartar, som vi nå spiser mindre av enn før. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Nortura ser en stor endring i folks forbruksmønster. I årets fire første måneder konstaterte selskapet et fall på hele fem prosent for rødt kjøtt sammenlignet med samme tid i fjor. Hvit kjøtt, øker derimot, skriver Nationen.

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen, peker særlig på én ting.

– Folk velger billigere matvarer i år enn i fjor, det er en generell utvikling i markedet, sier hun til Nationen.

Det kan føre til at rødt kjøtt oftere taper kampen om å ta opp plass i kundens handlekurv, tror hun.

– Kanskje er det flere som velger rødt kjøtt sjeldnere enn de gjorde før, som følge av at kostnader på andre områder har gått i været. Maten er noe mange sparer på, sier Panengstuen.

Nortura økte omsetningen med en milliard i første tertial, og tredoblet resultatet sammenlignet med kriseåret 2022. Resultatet endte på 144 millioner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer