Nå blir gamle fylkesskilt makulert

Statens vegvesen makulerer nå gamle fylkesskilt etter opprettelsen av nye fylker ved årsskiftet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp)

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier at gamle fylkesskilt blir makulert. Her tas skiltet for Sør-Trøndelag ned før sammenslåingen med Nord-Trøndelag i 2018. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Samferdselsminister Jon Georg Dale sier at gamle fylkesskilt blir makulert. Her tas skiltet for Sør-Trøndelag ned før sammenslåingen med Nord-Trøndelag i 2018. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Fylkesskilt blir i disse dager tatt ned og skiftet ut ved gamle og nye fylkesgrenser. Statens vegvesen tar vare på de gamle skiltene dersom de er i tilfredsstillende stand. Mange skilt er gamle, skadd eller falmet. Disse blir makulert eller lagret for museumsformål, skriver Dale i et svar på et skriftlig spørsmål fra Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik.

Senterpartiet og det rødgrønne styret i det nye fylket Viken har sagt at de ønsker å oppheve sammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold.

I den forbindelse sendte Gjelsvik et spørsmål til statsråden der han spør om Dale «vil sørge for trygg lagring av alle «Akershus»-veiskilt, samt fylkesskilt for andre aktuelle fylker, i påvente av at de skal tas i bruk igjen.

– Det rødgrønne flertallet i Viken har gjort det klart at de vil sende søknad til Stortinget om oppløsning av den nye regionen etter et nytt stortingsflertall i 2021, skriver Gjelsvik.

Dale svarer at han forholder seg til at flertallet på Stortinget har vedtatt regionreformen.

– Jeg legger også til at det ikke er noe nytt at Senterpartiet varsler skifter av regjering slik representanten gjør i sitt spørsmål. Det gjorde også Senterpartiet før valget i 2017, men velgerne ville det annerledes, skriver Dale.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer