Én var på jobbreise - nå er fem skoleklasser i karantene

Fem skoleklasser og en barnehagegruppe i Hitra må i karantene etter at en person fra Trondheim som var i kommunen forrige uke, har fått påvist korona.

Publisert
Sist oppdatert

Blant dem som er satt i karantene, er to ansatte ved Fillan skole og en ansatt ved Barman oppvekstsenter. Fem klasser, én barnehagegruppe og flere ansatte i barnehage og på mellom- og småtrinn er som følge av dette satt i ventekarantene.

De må dermed sitte i karantene inntil personene som er nærkontakt, får svar på testene sine. Svarene på testene ventes innen to dager, opplyser kommunen i en pressemelding.

– Først når vi vet mer om disse resultatene, er det mulig å forstå mer av rekkevidden og konsekvensene av dette. Inntil videre må vi altså konstatere en nokså usikker situasjon.

Per nå er 28 nærkontakter i karantene i Hitra kommune. I tillegg er et større antall personer i ventekarantene.

– Vi ser nå hvor lett antennelig det hele kan være. Uvitende smittebærere kan befinne seg midt iblant oss, og i verste fall kan de være bærere av enda mer smittsomme og farligere virusvarianter. Det betyr at vi alle må opptre mest mulig varsomt, sier ordfører Ole Haugen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer