Vannskandalen på Askøy

Én ny pasient fra Askøy innlagt på Haukeland

Haukeland universitetssjukehus bekrefter at én ny voksen person fra Askøy har blitt innlagt det siste døgnet.

65 personer fra Askøy har vært innlagt på Haukeland universitetssjukehus etter at drikkevannet på Askøy ble forurenset av tarmbakterier. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
65 personer fra Askøy har vært innlagt på Haukeland universitetssjukehus etter at drikkevannet på Askøy ble forurenset av tarmbakterier. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det opplyser sykehuset fredag morgen.

Til sammen fire personer er innlagt for øyeblikket, som følge av det forurensede drikkevannet i kystkommunen i Hordaland.

Totalt har 50 voksne og 15 barn vært innlagt på sykehuset etter sykdomsutbruddet, som ble utløst av tarmbakterier i drikkevannet. Mistanken om smitten ble meddelt torsdag 6. juni.

Ingen barn er for tiden innlagt.

Torsdag ble det kjent at en 72 år gammel kvinne fra Askøy er død. Kvinnen ble lagt inn med mage- og tarmsymptomer i helgen, og har fått påvist Campylobacter. Kvinnen hadde alvorlig bakenforliggende grunnlidelse.

Også dødsfallet til en ett år gammel gutt undersøkes i sammenheng med smitteutbruddet i drikkevannet.

Rundt 2.000 personer har blitt syke av drikkevannet i kommunen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer