En bil kjører på en oversvømt vei i byen Miyakonojo onsdag. Foto: Kyodo News / AP / NTB scanpix
En bil kjører på en oversvømt vei i byen Miyakonojo onsdag. Foto: Kyodo News / AP / NTB scanpix Vis mer

Én meter regn i Japan – over 1 million innbyggere beordret til å evakuere

Japanske myndigheter har iverksatt en storstilt evakuering i frykt for at kraftig regn skal utløse jordskred og flom.

Publisert

Siden fredag i forrige uke har det falt opp mot 1.000 millimeter regn på den sørlige øya Kyushu. Meteorologene har varslet ytterligere 300 millimeter i enkelte områder det neste døgnet, ifølge allmennkringkasteren NHK.

Myndighetene har nå beordret rundt 1 million mennesker i områdene Kagoshima og Miyazaki til å evakuere, ifølge Reuters. Ytterligere 930.000 mennesker har blitt rådet til å evakuere.

Det er registrert flere mindre jordskred under regnværet som nå pågår, men det er så langt ikke rapportert om skadde mennesker.

Landets statsminister Shinzo Abe har bedt innbyggerne i de rammede delene av landet om å evakuere tidlig for å forhindre tap av liv.

Statsministerens regjering fikk i fjor sommer kraftig kritikk for å ha reagert for sent da jordskred og flom utløst av kraftig regnvær tok livet av over 200 mennesker, i det som var den verste naturkatastrofen i landet på 36 år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.