Én meter regn i Japan – over 1 million innbyggere beordret til å evakuere

Japanske myndigheter har iverksatt en storstilt evakuering i frykt for at kraftig regn skal utløse jordskred og flom.

En bil kjører på en oversvømt vei i byen Miyakonojo onsdag. Foto: Kyodo News / AP / NTB scanpix
En bil kjører på en oversvømt vei i byen Miyakonojo onsdag. Foto: Kyodo News / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Siden fredag i forrige uke har det falt opp mot 1.000 millimeter regn på den sørlige øya Kyushu. Meteorologene har varslet ytterligere 300 millimeter i enkelte områder det neste døgnet, ifølge allmennkringkasteren NHK.

Myndighetene har nå beordret rundt 1 million mennesker i områdene Kagoshima og Miyazaki til å evakuere, ifølge Reuters. Ytterligere 930.000 mennesker har blitt rådet til å evakuere.

Det er registrert flere mindre jordskred under regnværet som nå pågår, men det er så langt ikke rapportert om skadde mennesker.

Landets statsminister Shinzo Abe har bedt innbyggerne i de rammede delene av landet om å evakuere tidlig for å forhindre tap av liv.

Statsministerens regjering fikk i fjor sommer kraftig kritikk for å ha reagert for sent da jordskred og flom utløst av kraftig regnvær tok livet av over 200 mennesker, i det som var den verste naturkatastrofen i landet på 36 år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer