Én kommune har tiggeforbud. Nå kan det forsvinne

I høst vil SV fremme forslag om å fjerne kommunenes mulighet til å ha lokale tiggeforbud.

Loven som gir kommunene rett til å forby tigging lokalt, kan bli fjernet om SV får det som de vil. Foto: Berit Roald / NTB
Loven som gir kommunene rett til å forby tigging lokalt, kan bli fjernet om SV får det som de vil. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Bjørnafjorden i Vestland er nå den eneste kommunen i landet som har tiggeforbud, skriver Bergens Tidende.

Senterpartiet vedtok sammen med Frp og Høyre å endre loven i 2016 slik at kommunene fikk anledning til å innføre lokale tiggeforbud. Nå kan Sp være i ferd med å snu. Sps Iver B. Prestbakmo i justiskomiteen sier partiet stiller med «åpent sinn» til SVs forslag.

– Dette skal vi ta til vurdering når det kommer, uten å konkludere nå, sier han til avisen.

Prestbakmo understreker at en dimensjon av denne saken handler om det lokale selvstyret. Høyre på sin side har ikke tenkt å snu i denne saken:

– Dette er noe kommunene og de respektive innbyggerne skal få bestemme selv, skriver justispolitisk talsperson Sveinung Stensland i en e-post.

Eventuell støtte fra Senterpartiet blir trolig avgjørende for å kunne fjerne forbudet. Selv med støtte fra Ap, Rødt, Venstre, KrF, MDG og Pasientfokus vil SV-forslaget fremdeles mangle én stemme for flertall.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer