Én død og to skadd i eksplosjonen i rettslokale i Kyiv

En antatt gjerningsperson døde og to politifolk ble skadd da en mann detonerte en sprengladning i et rettslokale i Kyiv, ifølge Ukrainas innenriksminister.

En etterforskning er i gang for å finne ut hvordan en mann kunne være i besittelse av sprengstoff inne i Sjevtsjenkivskyj-domstolen i sentrum av Kyiv. Bildet er tatt i forbindelse med innenriksministerens pressekonferanse utenfor rettslokalet onsdag. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
En etterforskning er i gang for å finne ut hvordan en mann kunne være i besittelse av sprengstoff inne i Sjevtsjenkivskyj-domstolen i sentrum av Kyiv. Bildet er tatt i forbindelse med innenriksministerens pressekonferanse utenfor rettslokalet onsdag. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– En gjerningsperson døde på stedet. Ifølge foreløpig informasjon sprengte han seg selv, sier innenriksminister Ihor Klymenko onsdag kveld.

To politifolk ble skadd da de forsøkte å få kontroll på mannen i Sjevtsjenkivskyj-domstolen i sentrum av byen.

Innenriksministeren sier den antatte gjerningsmannen befant seg i retten fordi han var mistenkt i forbindelse med drapene på fire medlemmer av den ukrainske nasjonalgarden i 2015.

Etter rettsmøtet låste mannen seg først inne på et toalett og kastet en sprengladning mot to vakter, ifølge Klymenko. Deretter barrikaderte han seg angivelig på et annet rom, nektet å forhandle med politiet og kastet en annen sprengladning mot de to politifolkene som ble skadd. Det var i denne anledning mannen ble drept, ifølge Klymenko.

Det etterforskes nå hvordan mannen kunne være i besittelse av sprengstoff inne i rettslokalet.

Ukrainske myndigheter har ikke knyttet hendelsen til Russlands invasjon av landet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer