Én av fem har fått coronavaksine i Storbritannia

Storbritannia har nådd målet om å gi minst én vaksinedose til 15 millioner personer som er mest utsatt for covid-19, opplyser statsminister Boris Johnson.

Drøyt to måneder etter at Storbritannia satte i gang med coronavaksinering, har 22 prosent av befolkningen fått minst én av to vaksinedoser. Statsminister Boris Johnson har dermed nådd målet sitt. Arkivfoto: Jon Super / AP / NTB
Drøyt to måneder etter at Storbritannia satte i gang med coronavaksinering, har 22 prosent av befolkningen fått minst én av to vaksinedoser. Statsminister Boris Johnson har dermed nådd målet sitt. Arkivfoto: Jon Super / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Dette landet har oppnådd en ekstraordinær bragd – totalt 15 millioner vaksinasjonsstikk i armene til noen av de mest sårbare menneskene i landet, sier Johnson på Twitter søndag.

Drøyt to måneder har gått siden Storbritannia startet sitt største vaksinasjonsprogram noensinne. Johnson hadde satt som mål at 15 millioner innbyggere som tilhører fire prioriterte grupper, skulle få første stikk innen 14. februar.

Det innebærer at 22 prosent av befolkningen har fått minst én av to vaksinedoser.

Klart for dem under 70

De vaksinerte omfatter alle over 70 år, beboere og ansatte på pleie- og sykehjem, ansatte i det offentlige helsevesenet NHS og de som klinisk er ekstremt sårbare for coronaviruset. I England har alle disse fått tilbud om vaksine, ifølge Johnson.

Fra mandag er det dermed duket for vaksinering av personer i alderen 65 til 69 år, samt de som er klinisk sårbare for covid-19. Nesten 1,2 millioner mennesker er allerede invitert til å bestille vaksinasjonstid, opplyser NHS.

«Vei til frihet»

Myndighetene har lovet å vaksinere alle over 50 år innen mai og alle voksne innen september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer