Kinesiske myndigheter har trappet opp helsekontrollene på blant annet flyplassen i Beijing i forbindelse med det nye viruset. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
Kinesiske myndigheter har trappet opp helsekontrollene på blant annet flyplassen i Beijing i forbindelse med det nye viruset. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix Vis mer

Mystisk virus har spredt seg til nytt land

Et virus som kan føre til alvorlig lungesykdom, og som har smittet hundrevis av mennesker i Kina, har spredt seg til Sør-Korea.

Publisert

Viruset har de siste dagene også blitt påvist i Japan og Thailand. Ifølge kinesiske myndigheter stammer det fra et fiskemarked i millionbyen Wuan. Den 35 år gamle kvinnen som er smittet i Sør-Korea, ankom landet med fly fra Wuhan.

Over 200 personer har så langt fått påvist viruset i Kina, og av dem er tre personer døde.

Forskere har slått alarm fordi viruset ligner på sars-viruset, som i 2002–2003 tok livet av 650 mennesker i Kina og Hongkong. Det ble ikke påvist tilfeller i Norge under utbruddet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.