Mystisk virus har spredt seg til nytt land

Et virus som kan føre til alvorlig lungesykdom, og som har smittet hundrevis av mennesker i Kina, har spredt seg til Sør-Korea.

Kinesiske myndigheter har trappet opp helsekontrollene på blant annet flyplassen i Beijing i forbindelse med det nye viruset. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
Kinesiske myndigheter har trappet opp helsekontrollene på blant annet flyplassen i Beijing i forbindelse med det nye viruset. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Viruset har de siste dagene også blitt påvist i Japan og Thailand. Ifølge kinesiske myndigheter stammer det fra et fiskemarked i millionbyen Wuan. Den 35 år gamle kvinnen som er smittet i Sør-Korea, ankom landet med fly fra Wuhan.

Over 200 personer har så langt fått påvist viruset i Kina, og av dem er tre personer døde.

Forskere har slått alarm fordi viruset ligner på sars-viruset, som i 2002–2003 tok livet av 650 mennesker i Kina og Hongkong. Det ble ikke påvist tilfeller i Norge under utbruddet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer