Uruguay:

Mystisk massedød av pingviner

Rundt 2000 døde magellanpingviner er de siste ti dagene skylt i land på strender i Uruguay, og det er ikke fastslått hvorfor de døde.

Døde pingviner på stranda i Barra Laguna de Rocha i Uruguay. Minst 2000 pingviner er funnet døde på østkysten av landet de siste 10 dagene. Foto: NTB / AFP
Døde pingviner på stranda i Barra Laguna de Rocha i Uruguay. Minst 2000 pingviner er funnet døde på østkysten av landet de siste 10 dagene. Foto: NTB / AFP Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Myndighetene i Uruguay har slått fast at pingvinene ikke var smittet av fugleinfluensa, men de fleste av dem var unge og kan ha sultet i hjel.

– De døde til havs. 90 prosent av dem er unge og hadde ingen fettreserve og tomme mager, sier Carmen Leizagoyen i Uruguays miljødepartement.

Magellanpingvinene hekker langs kysten av Argentina, men trekker nordover i jakt på mat og varmere farvann om sommeren.

Døde pingviner på stranda på østkysten av Uruguay. Foto: NTB / AFP
Døde pingviner på stranda på østkysten av Uruguay. Foto: NTB / AFP Vis mer

– Noen prosenter av dem dør alltid, men ikke et så stort antall, sier Leizagoyen.

Miljøvernere tror overfiske har bidratt til at de unge pingvinene har sultet i hjel.

– På 1990-tallet begynte vi å se dyr som manglet mat. Det drives rovdrift på ressurser, sier Richard Tesore i organisasjonen Marine Wildlife Rescue.

En syklon som rammet det sørøstlige Brasil i midten av juli, kan også ha bidratt til at de svakeste dyrene bukket under, mener han.

I tillegg til døde pingviner er det den siste tiden også funnet døde petreller, albatrosser, måker, havskilpadder og sjøløver langs strendene i Uruguay, sier Tesore.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer