Siden 2004 er 13 pakker med sedler verdt 26.000 pund etterlatt i den lille, britiske gruvebyen Blackhall Colliery. Foto: NTB scanpix / PA / Tom Wilkinson
Siden 2004 er 13 pakker med sedler verdt 26.000 pund etterlatt i den lille, britiske gruvebyen Blackhall Colliery. Foto: NTB scanpix / PA / Tom Wilkinson Vis mer

Blackhall Colliery

Mysterium i britisk by: Etterlater seddelbunker på gaten

Det skjer underlige ting i en liten by på østkysten av Storbritannia. Noen etterlater store seddelbunker på gaten.

Publisert

Over fem år er det til sammen funnet 26.000 pund, likt fordelt på 13 pakker, forteller det lokale politiet. Alt i 20-pundsedler. Mysteriet utspiller seg i den lille gruvebyen Blackhall Colliery, skriver The Guardian.

– Seddelbunkene dukker plutselig opp på fortauet, hvor som helst i byen. Det er ingen sammenheng. Og hittil har folk gått til politiet med dem, sier John Foster ved det lokale politikontoret.

Så langt har de heldige fått beholde pengene, men hva som skjer med den 13. og siste pakken, er ikke avklart. Den ble funnet så sent som mandag denne uken og er den fjerde i år.

Politiet aner ikke hvem det er som strør om seg med penger på denne måten. Teoriene er mange i den lille byen med et par tusen innbyggere.

– Jeg tror det er noen som vil gjøre en god handling, kanskje en som har bodd i byen hele livet, men som ikke har egen familie. Du skal se vi har vår egen julenisse her i Blackhall, sier Lorraine Hall til The Guardian.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.