Stenging av butikker, utesteder og andre steder der folk samles, samt portforbud og andre tiltak, har ført til folketomme gater i byer som Paris (bildet). Det har trolig reddet mange liv, tror forskere. Foto: AP / NTB scanpix
Stenging av butikker, utesteder og andre steder der folk samles, samt portforbud og andre tiltak, har ført til folketomme gater i byer som Paris (bildet). Det har trolig reddet mange liv, tror forskere. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Myndighetenes tiltak kan ha reddet 59.000 liv i Europa

Opptil 59.000 liv kan være reddet som følge av at myndighetene har stengt ned elleve europeiske land for å hindre coronaspredning, mener forskere.

Publisert

Epidemiologer ved Imperial College i London har analysert tiltak som er innført og konkluderer med at de har reddet et stort antall liv.

Ved å sammenholde smitterate og dødsrate med hvilke tiltak som er satt i verk, anslår forskerne hva som kunne ha skjedd dersom myndighetene ikke hadde handlet.

– Med de nåværende tiltakene anslår vi at 59.000 liv er spart, heter det i rapporten, som ble lagt fram denne uka.

– Mange flere dødsfall vil kunne hindres dersom tiltakene blir videreført til smittespredningen faller til et lavt nivå, konkluderer forskerne.

I Italia hadde tiltakene ved utgangen av mars trolig reddet 38.000 liv, mens de i Spania hadde reddet 16.000, i Frankrike 2.500, i Belgia 560, i Tyskland 550, i Storbritannia 370, i Sveits 340, i Østerrike 140, i Sverige 82, i Danmark 69 og i Norge 10, anslår forskerne.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.