Myndighetenes tiltak kan ha reddet 59.000 liv i Europa

Opptil 59.000 liv kan være reddet som følge av at myndighetene har stengt ned elleve europeiske land for å hindre coronaspredning, mener forskere.

Stenging av butikker, utesteder og andre steder der folk samles, samt portforbud og andre tiltak, har ført til folketomme gater i byer som Paris (bildet). Det har trolig reddet mange liv, tror forskere. Foto: AP / NTB scanpix
Stenging av butikker, utesteder og andre steder der folk samles, samt portforbud og andre tiltak, har ført til folketomme gater i byer som Paris (bildet). Det har trolig reddet mange liv, tror forskere. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Epidemiologer ved Imperial College i London har analysert tiltak som er innført og konkluderer med at de har reddet et stort antall liv.

Ved å sammenholde smitterate og dødsrate med hvilke tiltak som er satt i verk, anslår forskerne hva som kunne ha skjedd dersom myndighetene ikke hadde handlet.

– Med de nåværende tiltakene anslår vi at 59.000 liv er spart, heter det i rapporten, som ble lagt fram denne uka.

– Mange flere dødsfall vil kunne hindres dersom tiltakene blir videreført til smittespredningen faller til et lavt nivå, konkluderer forskerne.

I Italia hadde tiltakene ved utgangen av mars trolig reddet 38.000 liv, mens de i Spania hadde reddet 16.000, i Frankrike 2.500, i Belgia 560, i Tyskland 550, i Storbritannia 370, i Sveits 340, i Østerrike 140, i Sverige 82, i Danmark 69 og i Norge 10, anslår forskerne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer