Slik, men ikke lengre? Mange har stekt ribba litt for godt julaften, noe brannvesenet har fått erfare. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Slik, men ikke lengre? Mange har stekt ribba litt for godt julaften, noe brannvesenet har fått erfare. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Mye svidd svor å hanskes med for brannfolkene

Landets brannvesen har måttet rykke ut en rekke ganger på grunn av matlaging julaften. Særlig i Agder virker det som ribbesvoren ble ekstra godt stekt.

Publisert

Allerede klokka 12.58 rykket brannvesenet ut til en automatisk alarm på Egshaugen i Kristiansand. Kort tid etter kom oppdateringen:

– Avklart, svoren var blitt sprø i år også, skriver 110-sentralen i Agder.

I timene som fulgte, var det ribbe-utrykninger til flere steder i Kristiansand, Vennesla og Grimstad, mens en brannalarm i Arendal viste seg å være forårsaket av risting av brød.

Også i Hedmark har brannvesenet hatt litt å gjøre med matlaging.

– Vaktlaget på Hamar måtte ut på et par «sviddribbealarmer», men kvelden har vært rolig, og nå ønsker vi dere alle en god jul! skriver Hedmarken brannvesen.

Også i Oslo , Molde og Haugesund har det vært utrykninger relatert til matlaging julaften.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.