Det er sendt ut gult farenivå for fjellet i Sør-Norge. Det ventes mye snø fra torsdag til lørdag. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
Det er sendt ut gult farenivå for fjellet i Sør-Norge. Det ventes mye snø fra torsdag til lørdag. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Vis mer

Gult farevarsel

Mye snø i vente i fjellet i Sør-Norge

Det er meldt mye snø i fjellområdene i Sør-Norge torsdag, og Meteorologisk institutt har derfor sendt ut gult farevarsel.

Publisert

Farenivået gjelder fra torsdag klokken 17 til lørdag klokken 10.

I denne perioden kan det være lokalt vanskelige kjøreforhold, melder Meteorologisk institutt.

– Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, skriver Varsom.no.

Det gule farenivået gjelder fjellområdene i fylkene Sogn og Fjordane, Hordaland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Vest-Agder og Rogaland.

Til tross for at vi nylig har trådt inn i september, er det ikke første gangen snøen laver ned i Sør-Norge. Store mengder snø skapte krevende kjøreforhold på flere fjelloverganger tirsdag i forrige uke. Nord-Europas høyeste fjellovergang, Sognefjellet, var en periode stengt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.