Mye regn og kraftige vindkast i Sør-Norge utover dagen

Både på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet vil det i løpet av dagen og natten bli et ufyselig vær med mye regn og kraftig vind.

Store deler av Sør-Norge vil onsdag få skikkelig ruskevær med både nedbør og vind opp i kuling og storm styrke. Vinden vil løye utpå ettermiddagen og kvelden. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB
Store deler av Sør-Norge vil onsdag få skikkelig ruskevær med både nedbør og vind opp i kuling og storm styrke. Vinden vil løye utpå ettermiddagen og kvelden. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsler for både Vestlandet, Rogaland, Sørlandet og Østlandet om tiltakende dårlig vær utover onsdagen.

Folk bes om å sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

På Vestlandet og i deler av Rogaland meldes det om vindkast på mellom 27 og 33 meter i sekundet i løpet av ettermiddagen og kvelden, før det roer seg noe. Vinden – som for det meste vil være opp mot stiv og sterk kuling – begynner fra sør og endrer deretter retning til sørvest og vest. De sterkeste vindkastene er ventet i midtre og indre strøk. Dette gjelder også i deler av Møre og Romsdal.

Vinden i disse områdene vil løye utover ettermiddagen, men meteorologene advarer også om flomfare i deler av Vestland onsdag og torsdag på grunn av nedbøren. Vannføringen ventes å øke i både små og store bekker og elver.

På Sørlandet melder meteorologene om mye regn og vind utover dagen. Her vil vindkastene komme opp i nær 25 meter i sekundet i ytre strøk, noe mindre i indre strøk, ifølge farevarslene.

Onsdag ettermiddag og kveld ventes sørvest sterk kuling på kysten og i fjellet, kan hende liten storm både på Sørlandet og på Østlandet. Også her vil vinden minke utover ettermiddagen og kvelden.

Mye vind vil det bli også resten av uka og inn mot helgen, men ikke fullt så mye som på onsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer