Myanmars junta forlenger unntakstilstanden med seks måneder

Militærjuntaen i Myanmar har besluttet å forlenge unntakstilstanden i landet med seks måneder, melder juntakontrollerte medier.

Juntaleder Min Aung Hlaing og hans regime har besluttet å forlenge unntakstilstanden i seks måneder slik at den varer fram til 1. august. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB
Juntaleder Min Aung Hlaing og hans regime har besluttet å forlenge unntakstilstanden i seks måneder slik at den varer fram til 1. august. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Forlengelsen ble kunngjort onsdag, på toårsdagen for kuppet som innebar slutten for den sivile regjeringen til Aung San Suu Kyi.

Ifølge TV-kanalen MRTV er det juntaleder Min Aung Hlaing som har bedt om forlengelsen.

Unntakstilstanden skulle ha utløpt i slutten av januar, men tirsdag møttes juntaens nasjonale sikkerhetsråd for å diskutere situasjonen. Konklusjonen var at landet fortsatt ikke har vendt tilbake til «normale tilstander».

Juntaen anklager også Folkets forsvarsstyrker, som er dannet av demokratibevegelsen, samt politikere fra Suu Kyis parti NLD, for å ha forsøkt å ta makten ved hjelp av «uro og vold».

(©NTB)

Mer om