Myanmar terrorsikter amerikansk journalist

Myanmar har utvidet siktelsen mot den amerikanske journalisten Danny Fenster til også å gjelde terrorisme.

Den 37 år gamle amerikanske journalisten Danny Fenster ble pågrepet i Myanmar i mai og risikerer livsvarig fengsel i landet. Foto: AP / NTB.
Den 37 år gamle amerikanske journalisten Danny Fenster ble pågrepet i Myanmar i mai og risikerer livsvarig fengsel i landet. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert

Fenster ble pågrepet da han skulle gå om bord på et fly til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur i slutten av mai, og han har siden sittet i varetekt i det beryktede Insein-fengselet i Yangon.

Siktelsen mot 37-åringen lød opprinnelig på oppmuntring til protester mot landets militære kuppmakere, noe han risikerer opptil seks års fengsel for.

I forrige uke ble siktelsen utvidet til brudd på landets innvandringslover, noe som har en strafferamme på fem år.

Terroranklage

Onsdag ble det kjent at militærjuntaen har utvidet siktelsen ytterligere. Nå lyder den også på oppvigleri og terrorisme, noe som kan straffes med livsvarig fengsel.

Ifølge Fensters forsvarer Than Zaw Aung begynner rettssaken 16. november. USA krevde onsdag at den amerikanske journalisten straks blir løslatt.

– Hele verden kan se hvor dypt urettferdig varetektsfengslingen av Danny er, sier en talsperson for amerikansk UD.

Ingen forbrytelse

– Regimet bør nå være fornuftige og løslate ham. Det er helt uakseptabelt at han fortsatt holdes i varetekt. Journalistikk er ingen forbrytelse, sier talspersonen.

– Dannys sak har blitt et symbol på den fullstendige forakt Myanmars militære har for uavhengige medier, sier Emerlynne Gil i Amnesty International.

Over 30 andre journalister sitter også fengslet i Myanmar, der de militære grep makten i et kupp 1. februar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer