Mutert virus oppdaget i tre nye kommuner

Tre tilfeller av den britiske mutasjonen av coronaviruset er oppdaget i Moss. I Halden og Sarpsborg er det påvist ett tilfelle, men i sistnevnte kommune frykter man at elleve er smittet.

Det er oppdaget tre tilfeller av det britiske mutantviruset i Moss. Foto: Heiko Junge / NTB
Det er oppdaget tre tilfeller av det britiske mutantviruset i Moss. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett tilfelle av mutert virus er påvist i Sarpsborg, og minst elleve personer i Sarpsborg kan være smittet i dette utbruddet, ifølge kommunen.

– Det er ikke overraskende at det muterte britiske koronaviruset nå også er påvist i Sarpsborg. Nå jobber vi med å få en best mulig oversikt, sier virksomhetsleder helse i Sarpsborg kommune, Karianne Jenseg Bergman, i en pressemelding.

Kommunen jobber nå med smittesporing og testing.

Vedkommende som er smittet av det muterte viruset, fikk bekreftet coronasmitte 25. januar. Folkehelseinstituttet tar stikkprøver av positive tester og gjennomfører utvidet analyse av disse for å påvise den muterte britiske varianten. Lørdag kveld fikk Sarpsborg kommune beskjed om at det var påvist mutert virus i denne stikkprøven.

Én smittet i Halden

Det er påvist ett tilfelle av mutert virus i Halden kommune. Det er så langt ingen kjent forbindelse til reisende fra Storbritannia, opplyser FHI.

Folkehelseinstituttet melder at de har påvist den engelske virusvarianten hos en person fra Halden.

– Vedkommende var deltaker på et ishockeyarrangement i Halden 23. januar. Det er så langt ingen kjent forbindelse til reisende fra Storbritannia, skriver FHI på sine nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer