Musks SpaceX sier at selskapet ikke lenger kan betale for satellitterminaler i Ukraina

Selskapet SpaceX, som eies av Elon Musk, krever at Pentagon tar over ansvaret for å betale for satellittmottakere som er blitt sendt til Ukraina, melder CNN.

Tesla-gründeren og eieren av Space X Elon Musk. Foto: Patrick Pleul / Pool via AP / NTB
Tesla-gründeren og eieren av Space X Elon Musk. Foto: Patrick Pleul / Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

Siden i våres har Starlinks satellittmottakere sikret internettforbindelse til deler av Ukraina. De har vært svært viktige for Ukrainas forsvar ettersom de har gjort det mulig å fortsette kommunikasjonen under kampene til tross for at mobil- og nettforbindelser er blitt ødelagt i russiske angrep.

Dokumenter som CNN har fått tilgang til, viser at Space X i forrige måned sendte et brev til USAs forsvarsdepartement Pentagon der det står at selskapet ikke lenger har muligheten til å finansiere Starlink-tjenesten.

– Vi er ikke i posisjon til å donere flere terminaler til Ukraina eller finansiere de nåværende terminalene på ubestemt tid, skriver selskapet.

Så langt har selskapet donert om lag 20.000 Starlink-enheter til Ukraina. I forrige uke oppga Musk i en Twitter-melding at operasjonen har kostet Space X 80 millioner dollar. Selskapet har anslått at prisen kommer til å nærme seg 400 millioner dollar de tolv neste månedene.

Satellittnettet Starlink er et underenhet i Elon Musks selskap Space X, som har arrangert private reiser til verdensrommet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer