Musk lover internett til «anerkjente» organisasjoner i Gaza

Milliardæren Elon Musk sier hans satellitt-tjeneste Starlink vil bidra med internett til «internasjonalt anerkjente hjelpeorganisasjoner» i Gaza.

Nett- og telefontilgangen kollapset på Gazastripen fredag kveld, samtidig med at Israel trappet opp bombingen av den beleirede palestinske enklaven. Foto: Abed Khaled / AP / NTB
Nett- og telefontilgangen kollapset på Gazastripen fredag kveld, samtidig med at Israel trappet opp bombingen av den beleirede palestinske enklaven. Foto: Abed Khaled / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nett- og telefontilgangen kollapset på Gazastripen fredag kveld, samtidig med at Israel trappet opp krigføringen mot Hamas på den beleirede palestinske enklaven.

Starlink er en satellittbasert internettjeneste som er eid av Musks selskap SpaceX.

– Ingen terminaler fra Gaza har forsøkt å kommunisere med vår konstellasjon, sier Musk på sin egen plattform X lørdag.

– Starlink vil støtte oppkobling til internasjonalt anerkjente hjelpeorganisasjoner i Gaza, fortsetter han.

Musk svarte på et innlegg fra den demokratiske kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez, der hun beskrev mørkleggingen av kommunikasjonen fra Gaza som uakseptabel.

Starlinks system består av tusenvis av satellitter som går lavt i bane rundt kloden. Det gjør at internettforbindelsen blir svært rask sammenlignet med vanlige satellitter. Nettverket er blant annet tatt i bruk i Ukraina etter Russlands invasjon i 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer