Musk får kjeft av naboer for lysende X på taket

Ikke alle borgere i San Francisco er fornøyde med Elon Musks kjærlighetserklæring til byen som huser hovedkvarteret til det som før het Twitter.

Bygningstilsynet i San Francisco skal ha fått beskjed fra en ansatt hos X at installasjonen er midlertidig. Foto: Noah Berger / AP / NTB
Bygningstilsynet i San Francisco skal ha fått beskjed fra en ansatt hos X at installasjonen er midlertidig. Foto: Noah Berger / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Elon Musk, som kjøpte den populære sosiale medier-plattformen i fjor, har ikke vært bortskjemt med ros fra brukerne for grepene han har tatt.

Ei heller er naboene spesielt fornøyde med logoen som er plassert på taket av lokalene i San Francisco etter at Twitter-fuglen nylig ble byttet ut med en X – det nye navnet på tjenesten. Det store bokstavskiltet er nemlig både flere meter høyt og har sterkt, pulserende lys.

San Francisco har den siste tida slitt med sterk nedgang i økonomien. En forsikring om at X blir værende er derfor trolig mest hyggelig for byen, på tross av en irriterende, lysende X. Foto: Noah Berger / AP / NTB
San Francisco har den siste tida slitt med sterk nedgang i økonomien. En forsikring om at X blir værende er derfor trolig mest hyggelig for byen, på tross av en irriterende, lysende X. Foto: Noah Berger / AP / NTB Vis mer

Elon Musk har selv kommet med en kjærlighetserklæring til byen. «Vakre San Francisco, selv om andre forsaker deg, vil vi alltid være din venn», skriver han. Han lover at selskapet blir værende, selv om han sier de har blitt tilbudt store beløp for å flytte.

Over helga har Musk selv og mange andre lagt ut bilder og film av den nye fasaden i sosiale medier. Enkelte har kritisert det kraftige lyset, som også har strobe-effekt.

Bygningstilsynet hos myndighetene i San Francisco sier de har åpnet en gransking for mulige regelbrudd. Bygningsinspektørene skal ha fått beskjed fra en ansatt om at det er snakk om en midlertidig innretning.

Byen har den siste tida slitt med mange oppsigelser i teknologisektoren, utflagging av store butikkjeder, nedgang i turisme og økt kriminalitet. Musk har selv også sagt opp et stort antall ansatte fra selskapet, men virker nå å ha lovet å gjøre sitt for at byen ikke fortsetter på sin nedadgående spiral.

(©NTB)

Mer om