Musikeren Stephen Ackles (57) er død

Den norske sangeren og musikeren Stephen Ackles er død, 57 år gammel. Ackles ble funnet død i sitt hjem i dag.

Stephen Ackles var sentral i forestillingen «In Memory of Elvis Gospel» i 2017. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Stephen Ackles var sentral i forestillingen «In Memory of Elvis Gospel» i 2017. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er med stor sorg vi må meddele at musikeren Stephen Ackles har gått bort. Han ble funnet i sitt hjem på Langhus i dag. Familien ber om ro i sorgen, sier broren Erik Ackles til NTB.

Ackles vokste opp i Brevik i Telemark med norsk mor og amerikansk far. Han spilte rock'n'roll, country, gospel og rockabilly og gjorde stor suksess på 1990- og 2000-tallet. Han deltok også i Melodi Grand Prix tre ganger, i 1992, 1996 og 1999.

Multitalent

Han samarbeidet blant annet med Paal Flaata i countrybandet The Memphis News, som ble nominert til Spellemannprisen i 1988.

– Det finnes bare én Stephen, skriver Flaata i en kort sms til NRK torsdag kveld.

I 1990 ble han kåret til beste norske countryartist, og videre nominasjoner til Spellemannprisen kom i 1991 og 1993. Til slutt ble det 18 album som soloartist eller med andre.

Foto: Rune Rudberg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Foto: Rune Rudberg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Ackles var også skuespiller i en rekke forestillinger og filmer, samt noen stemmeroller. Han var programleder i to familieunderholdningsprogrammer på TV 2 i 1992.

Sin siste utgivelse kom Ackles med i 2018, da han ga ut gospelplata «A Thing Called Love – The Gospel Album» med Paal Flaata og Vidar Busk.

I et intervju med Se og Hør i august i år avslørte Ackles at han hadde planer om å utgi en ny plate.

Opptrådte sist forrige helg

– Faen så trist. Jeg har i alle år ment at Stephen var Norges beste sanger, ingen over, ingen ved siden, skriver tidligere «Trygdekontoret»-programleder Thomas Seltzer til VG.

Seltzer har tidligere gitt Ackles' opptreden på Trygdekontoret i 2015 æren for at hans karriere blomstret etterpå.

– Dersom noen er i tvil om Stephens enorme stemmeprakt og sjel trenger man bare sjekke ut versjonen han gjorde av «If I Can Dream» sammen med Vidar Busk og Paal Flaata. Den ville fått Elvis til å rødme av både skam og stolthet, forteller Seltzer.

Ackles hadde sin siste opptreden på Rjukan forrige helg. Elvis-fanklubben Flaming Star har lagt ut bilde av denne konserten på sine facebooksider.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer