Abdullah Mursi:

– Mursis sønn død av hjerteinfarkt

Sønnen til den egyptiske ekspresidenten Mohamed Mursi, som døde i fangenskap i sommer, døde selv onsdag av hjerteinfarkt mens han kjørte bil, ifølge familien.

Publisert

Abdullah Mursi (24) var ekspresidentens yngste sønn. Han ble umiddelbart fraktet til et sykehus i nærheten av Kairo, ifølge familiens advokat.

Abdullah ble pågrepet i oktober i fjor, mistenkt for å ha spredt falske nyheter. Han ble senere løslatt mot kausjon.

Ekspresident Mursi døde brått under et rettsmøte 17. juni, nesten seks år etter at han ble styrtet i et militærkupp og fengslet. Egyptiske myndigheter har opplyst at han døde av hjerteinfarkt. FN og menneskerettighetsgrupper har tatt til orde for en etterforskning av dødsfallet.

I kjølvannet av farens plutselige dødsfall kritiserte Abdullah egyptiske myndigheter i sosiale medier.

– De drepte ham. Måtte Gud drepe dem, skrev han.

Han hevdet også at myndighetene nektet å la ekspresidenten bli gravlagt på familiens gravsted. 67-åringen ble gravlagt i Kairo noen timer etter at han falt om i retten, med kun noen få familiemedlemmer til stede.

Mohamed Mursi ble valgt til Egypts president i 2012 – året etter folkeopprøret mot den autoritære lederen Hosni Mubarak.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.