Murerarbeider på Venstres hus i Oslo på 1. mai

På selveste arbeiderdagen ble det utført malerarbeider på Venstres hus ved Youngstorget i Oslo. – Flaut, mener SV-leder Audun Lysbakken.

Fasaden på Venstres Hus ved Youngstorget i Oslo ble pusset opp på 1. mai. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fasaden på Venstres Hus ved Youngstorget i Oslo ble pusset opp på 1. mai. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vanligvis er Youngstorget fylt med tusenvis av mennesker som markerer arbeiderdagen på 1. mai, men i år var det relativt stille på grunn av koronaviruset. Ved utkanten av plassen ligger imidlertid Venstres hus, hvor partiet Venstre har hovedkvarter. Og her var arbeidere i full sving med å etterisolere noen søyler på fridagen 1. mai.

– Jeg synes det er flaut for Venstre. Jeg synes de også burde bidra til at flest mulig arbeidsfolk kan ha fri på arbeidernes dag. Det er en veldig merkelig dag å bestille arbeid på, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB.

Han holdt en videosendt appell fra Youngstorget fredag formiddag, og bak ham kunne man skimte arbeiderne som fikset på fasaden.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og LO-leder Hans Christian Gabrielsen var også på Youngstorget fredag for å møte pressen, og reagerte da de fikk høre om arbeidene.

– Hjulene går rundt også på en dag som 1. mai. Jeg kommer fra industrien selv, og har jobbet skift i alle år. Da går driften rundt 365 dager i året 24 timer i døgnet. Så en del av samfunnet skal gå rundt, men alt som ikke må gjøres på en dag som 1. mai, det mener jeg man kan la være, sier Gabrielsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer