Murerarbeider på Venstres hus i Oslo på 1. mai

På selveste arbeiderdagen ble det utført malerarbeider på Venstres hus ved Youngstorget i Oslo. – Flaut, mener SV-leder Audun Lysbakken.

Fasaden på Venstres Hus ved Youngstorget i Oslo ble pusset opp på 1. mai. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fasaden på Venstres Hus ved Youngstorget i Oslo ble pusset opp på 1. mai. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vanligvis er Youngstorget fylt med tusenvis av mennesker som markerer arbeiderdagen på 1. mai, men i år var det relativt stille på grunn av koronaviruset. Ved utkanten av plassen ligger imidlertid Venstres hus, hvor partiet Venstre har hovedkvarter. Og her var arbeidere i full sving med å etterisolere noen søyler på fridagen 1. mai.

– Jeg synes det er flaut for Venstre. Jeg synes de også burde bidra til at flest mulig arbeidsfolk kan ha fri på arbeidernes dag. Det er en veldig merkelig dag å bestille arbeid på, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB.

Han holdt en videosendt appell fra Youngstorget fredag formiddag, og bak ham kunne man skimte arbeiderne som fikset på fasaden.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og LO-leder Hans Christian Gabrielsen var også på Youngstorget fredag for å møte pressen, og reagerte da de fikk høre om arbeidene.

SV-leder Audun Lysbakken holdt fredag en videosendt appell på Youngstorget. Bak til venstre jobbet arbeidere med å fikse fasaden på Venstres Hus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
SV-leder Audun Lysbakken holdt fredag en videosendt appell på Youngstorget. Bak til venstre jobbet arbeidere med å fikse fasaden på Venstres Hus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer

– Hjulene går rundt også på en dag som 1. mai. Jeg kommer fra industrien selv, og har jobbet skift i alle år. Da går driften rundt 365 dager i året 24 timer i døgnet. Så en del av samfunnet skal gå rundt, men alt som ikke må gjøres på en dag som 1. mai, det mener jeg man kan la være, sier Gabrielsen.

– Ingen markering

Kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre sier at han ikke kjenner til aktivitetene på bygget.

– Så dette er ikke noen politisk markering?

– Nei, ikke som jeg kjenner til.

– Hva tenker du om at det gjøres arbeid på 1. mai?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Haugsvær, som videre henviser til stiftelsen som eier bygget.

– Kanskje ikke så lurt

Venstres Hus var tidligere eid av partiet, men ble på 90-tallet overført en stiftelse som drifter bygget gjennom selskapet Venstres Hus AS. Det er dette selskapet som har satt i gang arbeidene.

– Dette var kanskje ikke så lurt, sier daglig leder Nils Gunnar Dietz i Venstres Hus AS.

Han avviser at dette er noen som helst markering, og beklager gjerne overfor Lysbakken og Gabrielsen.

Han forteller at arbeiderne etterisolerer noen søyler, og at arbeidet blir gjort for å gjøre klart til en restaurant på gateplan som forhåpentligvis kan åpne igjen til uken etter å ha vært koronastengt.

– De ønsket at det skulle være pent, men her har vi kanskje ikke brukt hodet, sier han.

Og understreker:

– Dette var ikke ment som noe slemt politisk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer