Munnbindpåbud i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg

Kommunene på Nord-Jæren innfører påbud om munnbind i kollektivtransporten, taxier, butikker og kjøpesentre for å få kontroll over smitten.

Kommunene på Nord-Jæren innfører påbud om munnbind i kollektivtransporten, taxier, butikker og kjøpesentre for å få kontroll over smitten. På bildet lar folk seg koronateste ved legevakten i Stavanger 12. mars 2020. Foto: Carina Johansen / NTB
Kommunene på Nord-Jæren innfører påbud om munnbind i kollektivtransporten, taxier, butikker og kjøpesentre for å få kontroll over smitten. På bildet lar folk seg koronateste ved legevakten i Stavanger 12. mars 2020. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Påbudet gjelder fra midnatt natt til torsdag og fram til 7. januar. Det gjelder ikke barn under tolv år.

– Nå er det vi i Rogaland som har det høyeste R-tallet, sier ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun (Ap).

Hun viste til totalbelastningen i helsevesenet og den nye situasjonen med omikronvarianten.

– Situasjonen er mer alvorlig enn vi skulle ønske, sier hun.

Samtidig påpekte ordføreren at det ikke er aktuelt med strenge tiltak og at folk oppfordres til å leve som normalt, men følge smittevern.

– Vi må fortsette å bruke de gode smittevernreglene. Ta en pause fra klemming, hold deg hjemme hvis du er syk, og finn fram igjen albuehilsen, sier Nordtun.

Alle de fire ordførerne fremhevet viktigheten av å la seg vaksinere. Ifølge Sola-ordfører Tom Henning Slethei (Frp) er sannsynligheten for å bli smittet seks til åtte ganger høyere for uvaksinerte.

Kommunene har også vurdert å ta i bruk koronasertifikat.

– Det har blitt vurdert, og vi har bestilt en utredning av bruken av koronasertifikatet. Hvis smitten fortsetter å stige selv etter tiltakene vi har presentert i dag, vil vi gjøre en ny vurdering på et senere tidspunkt, sier Slethei.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer