Munnbindoppfordring og flere tiltak i Bergen

Bergen kommune går ut med en oppfordring om munnbindbruk og flere smittevernregler.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

– Hvis vi skjerper oss litt nå, kan vi sammen bidra til at vi slipper strengere tiltak senere, sier smittevernoverlege Marit Voltersvik.

Kommunen går ut med følgende forsterkede smittevernregler:

* Munnbind bør brukes der det ikke er mulig å holde avstand innendørs i det offentlige rom, som på offentlig transport (inkludert taxi), butikker og kjøpesentre.

* Hvis en i husstanden er smittet, anbefales det at andre husstandsmedlemmer, så langt det lar seg gjøre, holder seg hjemme noen dager for å følge med på om man selv kan være smittet. Dette gjelder uavhengig av vaksinasjonsstatus. Du bør teste deg ved minste mistanke om covid-19.

* Det jobbes med å innføre en ny rutine for håndtering av utbrudd i skoler. Elever i klasser eller trinn med utbrudd blir anbefalt å ta to selvtester i uken hjemme. Foresatte vil få ansvar for å følge dette opp med eget barn. Generelt anbefales en husstand der en har en koronasmittet person å redusere antall nærkontakter til man er ute av smittesituasjonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer