Munnbind-nektere i Indonesia risikerer å bli lagt i kister

Folk som nekter å bruke munnbind i den indonesiske hovedstaden Jakarta kan velge mellom flere straffer som bot, samfunnstjeneste eller å bli hånet i en kiste.

Myndighetene øst i Jakarta har innført «håne»-kister som en mulig straff dersom man bryter munnbind-reglene. Foto: AP / Achmad Ibrahim / NTB scanpix
Myndighetene øst i Jakarta har innført «håne»-kister som en mulig straff dersom man bryter munnbind-reglene. Foto: AP / Achmad Ibrahim / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er myndighetene i Øst-Jakarta som har innført den uvanlige straffen, der hensikten er at de som bryter munnbind-reglene skal ligge i kista og tenke over de potensielt dødelige konsekvensene av sine handlinger.

– Tenk over hva som skjer hvis du får covid-19, sier en tjenesteperson til en lovovertreder mens han ligger i en åpen kiste i en video som har gått viralt på internett.

Indonesia har til sammen registrert 180.646 tilfeller av koronasmitte i landet, og 7.616 koronarelaterte dødsfall.

Abdul Syukur er en av dem som er blitt tatt uten munnbind. Han sier han valgte å ligge i en åpen kiste som straff, siden han ikke har penger til å betale boten på 17 dollar.

– Jeg kunne ha valgt å betale boten, men jeg hadde ikke penger, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer