Mumie-funn: Fant flere rom der de avdøde ble lagt for å bli balsamert

Egyptiske arkeologer viste lørdag fram funnene som ble gjort under utgraving av to balsameringsverksteder og flere gravsteder fra oldtiden.

Mostafa Waziri, sjef for Egypts øverste råd for fornminner og oldtidssaker, viser fram en sarkofag som ble funnet under utgraving av Saqqara-gravstedet sør for Kairo. Sted: Amr Nabil / AP / NTB
Mostafa Waziri, sjef for Egypts øverste råd for fornminner og oldtidssaker, viser fram en sarkofag som ble funnet under utgraving av Saqqara-gravstedet sør for Kairo. Sted: Amr Nabil / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant gjenstandene som ble vist fram, var mumifiserte mennesker og dyr som trolig ble balsamert i de to balsameringsverkstedene i tillegg til utstyr som ble brukt i prosessen.

Mostafa Waziri, sjef for Egypts øverste råd for fornminner og oldtidssaker, fortalte de frammøtte pressefolkene at funnene kan dateres tilbake til det 30. dynastiet, som styrte Egypt for om lag 2400 år siden.

Under utgravingene fant arkeologer flere rom med benker av stein der de avdøde ble lagt for å bli balsamert. Det ble også funnet flere leirkrukker til oppbevaring av innvoller og andre organer i tillegg til instrumenter og rituelle gjenstander.

Mumiene og de andre gjenstandene ble oppdaget etter nærmere ett år med utgravinger av et stort område med graver i Saqqara sør for Kairo. Området står på Unescos verdensarvliste og omfatter blant annet flere pyramider, dyregraver og gamle koptisk-kristne klostre.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer