Mulig streik kan ramme departementer og Oslo Met

Hvis YS Stat ikke blir enig med motparten Kommunal- og moderniseringsdepartementet om en avtale for de statsansatte, blir det streik i staten.

Meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte starter 22. mai hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet før midnatt dagen etter, blir det streik i staten. YS Stat tar i første omgang ut 250 medlemmer i departementene og ved Oslo Met. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte starter 22. mai hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet før midnatt dagen etter, blir det streik i staten. YS Stat tar i første omgang ut 250 medlemmer i departementene og ved Oslo Met. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte starter 22. mai hos Riksmekleren. Fristen er midnatt dagen etter. YS Stat tar i første omgang ut 250 medlemmer i departementene og ved Oslo Met i en eventuell streik.

– I første fase av en eventuell streik ønsker vi å ramme tredjepart minst mulig, men det er klart at en eventuell streik ved Oslo Met vil kunne få konsekvenser også for studentene, sier YS Stats leder Pål N. Arnesen.

Streiken vil bli innledet fra arbeidstidens start 24. mai.

Ved opptrapping av en eventuell streik blir det ytterligere streikeuttak 27. og 28. mai, opplyser YS i en pressemelding.

YS Stat er en hovedsammenslutning og forhandler på vegne av over 25.000 statlige medlemmer i ti YS-forbund, blant andre Befalets Fellesorganisasjon, Delta, Parat og Skolelederforbundet.

Unio varsler at 1.000 statsansatte er streikeklare dersom meklingen i staten ikke fører fram innen fristen natt til 24. mai. Det gjelder blant andre ansatte på universiteter og høyskoler, ulike grupper i politiet, skatterevisorer, bibliotekarer og Nav-ansatte.

Lærere på ungdomstrinnet og i videregående skoler over hele landet står også i fare for å bli tatt ut i streik om Unio og KS ikke blir enige i lønnsoppgjøret.

– Det er klart at en eventuell streik vil merkes godt. Våre medlemmer gjør viktige samfunnsoppgaver, som etterforskning og undervisning. En konflikt vil for eksempel kunne få konsekvenser for eksamen og sensur ved universitetene i Oslo, Bergen og Bodø, sier forhandlingsleder i Unio stat, Guro Elisabeth Lind.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer