Mulig storstreik fredag – bevegelse i meklingen

28.000 industriarbeidere går ut i streik dersom det blir brudd i meklingen om frontfaget. Timer før fristen går ut meldes det om bevegelse mellom partene.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland er optimistisk og tror det er mulig å unngå storstreik. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland er optimistisk og tror det er mulig å unngå storstreik. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix Vis mer

Det er arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri som forhandler med fagforbundene Fellesforbundet og Parat om det såkalte frontfaget. Det de kommer fram til, er vanligvis retningsgivende for lønnsoppgjøret i øvrige sektorer.

Fem timer før fristen for meklingen utløper ved midnatt melder kilder på begge sider om bevegelse, ifølge VG. Dette innebærer ifølge avisen at det foreløpig ikke er noen overhengende fare for streik. Samtidig understrekes det at de er langt fra i mål, og at sannsynligheten for at de må mekle på overtid er stor.

Optimistisk riksmekler

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland Ruland var optimistisk da partene satte seg ned ved forhandlingsbordet torsdag formiddag.

– Vi jobber systematisk mot målet, og partene jobber godt. Dette er mulig å løse. Store og viktige temaer er på plass, men det er mye som står igjen, sa han til Magasinet for fagorganiserte.

Torsdag kveld mekler partene fortsatt på Hotel Opera i Oslo.

Storstreik

Arbeidsgiversiden har i år sagt nei både til økning i sentrale tillegg, høyere minstelønnssatser og andre endringer som øker kostnadene, som forskuttering av sykepenger eller økt kompensasjon knyttet til skiftordninger, overtidsbetaling og reisetid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer