Dalilah Muhammad, i midten, løp inn til ny verdensrekord på 400 m hekk i det amerikanske mesterskapet. (AP Photo/Charlie Neibergall).
Dalilah Muhammad, i midten, løp inn til ny verdensrekord på 400 m hekk i det amerikanske mesterskapet. (AP Photo/Charlie Neibergall). Vis mer

Ny verdensrekord på 400 m hekk

Muhammad senket verdensrekorden: - Jeg er sjokkert

Dalilah Muhammad klinte til under det amerikanske mesterskapet i Iowa natt til mandag.

Publisert

29-åringen fra New York fikk alt til å stemme i regnværet og slettet med det den 16 år gamle verdensrekorden til Julija Petsjonkina fra Russland da hun løp inn til tiden 52.20 i Des Moines, Iowa.

Petsjonkina sin rekord var på 52.34.

– Jeg er sjokkert. Jeg slo verdensrekorden, sa Muhammad ifølge nyhetsbyrået AP etter rekordløpet.

OL-gullvinneren fra Rio de Janeiro i 2016 mottok gratulasjoner fra Sydney McLaughlin på annenplass og Ashley Spencer på tredjeplass.

Kori Carter, verdensmester fra London i 2017, stilte ikke til start ettersom hun allerede er kvalifisert til VM i Doha i månedsskiftet september/oktober.

– 52-grensen kommer til å bli brutt. Om ikke av meg, i alle fall av en annen kvinne, la en offensiv Muhammad til.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.