Mueller ferdig med Russland-granskingen

Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. En sluttrapport er levert til justisdepartementet.

MUELLER-RAPPORT: Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. Foto: SAUL LOEB and Brendan Smialowski / AFP/NTB Scanpix.
MUELLER-RAPPORT: Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. Foto: SAUL LOEB and Brendan Smialowski / AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Justisminister William Barr skal nå gå gjennom Mueller-rapporten, og det er opp til Barr å formelt avgjøre hvor mye av rapporten som eventuelt skal offentliggjøres.

Men granskingsrapporten ventes å være gjenstand for stor tautrekking, og både demokrater og republikanere i Kongressen har krevd at hele rapporten offentliggjøres.

Barr har tidligere sagt at han vil skrive sin egen rapport som oppsummerer Muellers funn.

Muellers har i nesten to år gransket anklager om russisk innblanding i presidentvalget og mulig koordinering med Trumps valgkampstab i 2016. Etterforskningen har kastet store skygger over Trumps presidentskap og resultert i tiltaler mot 34 personer. Seks av dem var en del av Trumps valgkampstab.