MUELLER-RAPPORT: Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. Foto: SAUL LOEB and Brendan Smialowski / AFP/NTB Scanpix.
MUELLER-RAPPORT: Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. Foto: SAUL LOEB and Brendan Smialowski / AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Mueller ferdig med Russland-granskingen

Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. En sluttrapport er levert til justisdepartementet.

Publisert

Justisminister William Barr skal nå gå gjennom Mueller-rapporten, og det er opp til Barr å formelt avgjøre hvor mye av rapporten som eventuelt skal offentliggjøres.

Men granskingsrapporten ventes å være gjenstand for stor tautrekking, og både demokrater og republikanere i Kongressen har krevd at hele rapporten offentliggjøres.

Barr har tidligere sagt at han vil skrive sin egen rapport som oppsummerer Muellers funn.

Muellers har i nesten to år gransket anklager om russisk innblanding i presidentvalget og mulig koordinering med Trumps valgkampstab i 2016. Etterforskningen har kastet store skygger over Trumps presidentskap og resultert i tiltaler mot 34 personer. Seks av dem var en del av Trumps valgkampstab.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.