Mueller ferdig med Russland-granskingen

Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. En sluttrapport er levert til justisdepartementet.

MUELLER-RAPPORT: Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. Foto: SAUL LOEB and Brendan Smialowski / AFP/NTB Scanpix.
MUELLER-RAPPORT: Spesialetterforsker Robert Mueller har fullført sin etterforskning av Donald Trump og Russland. Foto: SAUL LOEB and Brendan Smialowski / AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Justisminister William Barr skal nå gå gjennom Mueller-rapporten, og det er opp til Barr å formelt avgjøre hvor mye av rapporten som eventuelt skal offentliggjøres.

Men granskingsrapporten ventes å være gjenstand for stor tautrekking, og både demokrater og republikanere i Kongressen har krevd at hele rapporten offentliggjøres.

Barr har tidligere sagt at han vil skrive sin egen rapport som oppsummerer Muellers funn.

Muellers har i nesten to år gransket anklager om russisk innblanding i presidentvalget og mulig koordinering med Trumps valgkampstab i 2016. Etterforskningen har kastet store skygger over Trumps presidentskap og resultert i tiltaler mot 34 personer. Seks av dem var en del av Trumps valgkampstab.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer