Møtte Putin: Ikke et «vennlig møte»

Østerrikes statsminister Karl Nehammer møtte Russlands president Vladimir Putin i Moskva mandag. Det var ikke et vennlig møte, sier Nehammer.

Østerrikes statsminister Karl Nehammer møtte Russlands president Vladimir Putin i Moskva mandag. Her fra da han besøkte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv sist lørdag. Foto: Jevgenij Maloletka / AP Photo / NTB
Østerrikes statsminister Karl Nehammer møtte Russlands president Vladimir Putin i Moskva mandag. Her fra da han besøkte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv sist lørdag. Foto: Jevgenij Maloletka / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Den østerrikske statsministeren sier etter møtet at samtalene var «veldig direkte, åpne og vanskelige,» skriver Sky News.

Nehammer legger til at hans viktigste budskap til Putin var at krigen i Ukraina må stanses, ettersom begge sider taper. Selv om Nehammer beskriver møtet som ikke vennlig, sier han at han følte en plikt til å møte Putin for å ha prøvd alt.

Møtet er det første mellom Putin og en europeisk leder siden krigen startet i februar i år. De to møttes i Moskva klokken 14 norsk tid.

Besøket er et forsøk på å få en slutt på krigen, ifølge den østerrikske avisen Die Presse. På forhånd ble det meldt at Nehammer ville diskutere behovet for humanitære korridorer og angrepene på sivile i Butsja.

Tidligere i april ble det delt bilder av døde sivile som lå i gatene i Butsja med bakbundne hender. Ifølge ukrainske myndigheter antas det at over 300 sivile er drept av russiske styrker i Butsja og at rundt 50 av dem ble henrettet. Russland har avvist at de står bak angrepet.

Lørdag besøkte Nehammer den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj i Kyiv.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer