Møtes neste uke

Russlands president Vladimir Putin skal ha et møte med sin kinesiske kollega Xi Jinping når de deltar på et toppmøte i Usbekistan til uken, opplyser Russland.

Sist Vladimir Putin (til venstre) og Xi Jinping møttes ansikt til ansikt var da den russiske presidenten besøkte Beijing i februar, tre uker før den russiske invasjonen av Ukraina. Foto: Aleksej Druzjinin / Sputnik / AP / NTB.
Sist Vladimir Putin (til venstre) og Xi Jinping møttes ansikt til ansikt var da den russiske presidenten besøkte Beijing i februar, tre uker før den russiske invasjonen av Ukraina. Foto: Aleksej Druzjinin / Sputnik / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Russlands ambassadør til Kina, Andrej Denisov, informerte onsdag journalister i Beijing om det kommende møtet mellom de to topplederne, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass ifølge CNN.

Putin og Xi har utviklet et nært forhold, og dette blir første gang de møtes ansikt til ansikt siden Russland invaderte Ukraina i februar. Toppmøtet i den asiatiske samarbeidsorganisasjonen SCO blir også Xis første utenlandstur siden tidlig i koronapandemien.

Toppmøtet holdes i Samarkand 15. og 16. september.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer