Mossing døde etter coronasmitte fra uvaksinert helsearbeider

I oktober i år døde en person i Moss etter at vedkommende ble coronasmittet av en uvaksinert helsearbeider ansatt i kommunen. Nå er Statens helsetilsyn varslet.

Illustrasjonsfoto Moss kommune. Foto: Erik Johansen / NTB
Illustrasjonsfoto Moss kommune. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Helsearbeideren visste ikke selv om smitten og hadde heller ingen symptomer på tidspunktet. I tillegg ble det brukt maske. Senere samme dag utviklet helsearbeideren symptomer og fikk deretter bekreftet coronasmitte etter å ha testet seg, skriver Moss Avis.

Senere fikk også brukeren fra Moss symptomer og ble bekreftet smittet. Etter hvert ble personen coronainnlagt på Sykehuset Østfold. Der døde vedkommende.

– Det er en beklagelig og trist situasjon når en ansatt bringer smitte videre til en bruker. I det omtalte tilfellet skjedde dette til tross for at pleieren brukte smittevernutstyr i henhold til prosedyren, sier Eli Thomassen, direktør for helse og mestring i Moss kommune.

Statens helsetilsyn har nå bedt Statsforvalteren vurdere å føre tilsyn ved Moss kommune.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer