Moskva: Krim-brua skal være ferdig reparert i juli 2023

Myndighetene i Moskva sier de har beordret reparasjon av den skadde Krim-brua, og at denne skal være ferdig innen juli 2023.

Dette satellittbildet tatt lørdag viser ødeleggelsene på Krim-broen. Broen er den eneste vei- og togforbindelsen mellom det russiske fastlandet og den annekterte Krim-halvøya. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB
Dette satellittbildet tatt lørdag viser ødeleggelsene på Krim-broen. Broen er den eneste vei- og togforbindelsen mellom det russiske fastlandet og den annekterte Krim-halvøya. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB Vis mer
Publisert

Brua har stor betydning som forsyningslinje for de russiske styrkene i Ukraina, særlig styrkene som kjemper for å holde linjen mot ukrainsk framrykking i sør.

Fredag signerte Russlands statsminister Mikhail Misjustin et dekret som beordret selskapet som har ansvaret for gjenoppbyggingen, til «å designe og restaurere ødelagte elementer av transport- og ingeniørinfrastrukturen til Krim-brua innen 1. juli 2023».

Brua ble sterkt skadet i en voldsom eksplosjon og en påfølgende brann lørdag 8. oktober. Tre mennesker ble drept.

Russlands president Vladimir Putin la raskt skylden på Ukrainas etterretningstjeneste, og mandag gjennomførte Russland rakettangrep mot en rekke ukrainske byer. Ukrainske myndigheter har så langt ikke sagt at de står bak.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer