– Mørket har senket seg over Midtøsten

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) uttrykker dyp uro for den siste utviklingen i Palestina og Israel.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at regjeringen følger utviklingen i Midtøsten tett. Foto: Lise Åserud / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre sier at regjeringen følger utviklingen i Midtøsten tett. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Mørket senker seg over denne regionen på en måte som har enorme konsekvenser for menneskene som bor der. Vi har en samlet sal her, sluttet oss til fordømmelsen av terroren mot Israel som utspilte seg for ti dager siden. Og vi er dypt urolig for de omfattende sivile konsekvensene som skjer på Gazastripen helt opp til øyeblikket nå, sa Støre i Stortinget onsdag formiddag.

Han fikk spørsmål fra Høyre-leder Erna Solberg om hva regjeringen gjør for å beskytte Norge mot en oppsving av voldelig ekstremisme i kjølvannet av konflikten.

– Solberg har rett i at det er ringvirkninger av denne krigen, på samme måte som også Ukraina-krigen. Og jeg har lyst å gjenta her fra Stortingets talerstol at vi er solidariske med det svenske folk over den tragedien som rammet dem i Brussel, hvor mennesker ble drept fordi de bar en svensk fotballdrakt, sier statsministeren.

Han gikk deretter over til å besvare spørsmålet:

– Vi følger veldig nøye med. Vi har kontakt med våre naboland i regionen for å forstå det trusselbildet som er. I Norge kan vi trekke på at vi har ulike miljøer for tros- og livsstilssamfunn, sa Støre.

Han viste også til at regjeringen har styrket PST og etterretningstjenestene.

Stø (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer