Ble nektet landslagssamling

Mørk på plass i Romania: Måtte si nei til landslaget

Håndballstjernen Nora Mørk ble nektet å komme til landslagets julisamling av sin nye klubb. Bucuresti rydder opp etter kaosaktig avslutning på forrige sesong.

Nora Mørk er i gang med sitt nye liv i Romania. Det startet med nei til landslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nora Mørk er i gang med sitt nye liv i Romania. Det startet med nei til landslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mørk startet nylig sitt nye liv i den rumenske hovedstaden. Kontrakten hennes hadde avkast 1. juli.

– De (Bucuresti) har ny trener (svenske Tomas Ryde). Han ville ha alle spillerne sine på plass fra tirsdag denne uka og de første ukene framover. Det har vært mye rot i den klubben og mye som skal legges på plass. Nora er ny sammen med mange andre. Så dette må vi bare respektere, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Bucuresti har hentet hele ti nye spillere i sommer. Ryde er klubbens tiende trener siden 2014. Mot slutten av forrige sesong klaget flere spillere på at de ikke hadde mottatt lønn på flere måneder.

Topp

Mørk kom til Romania fra verdens mest stabile og beste kvinnelag, ungarske Györ.

– Jeg trengte en ny utfordring. Bucuresti er en klubb som hører hjemme helt i toppen av europeisk håndball. Jeg gleder meg til å spille sammen med Cristina Neagu etter hvert, sa Mørk på en presseseanse i Bucuresti tirsdag.

Neagu er av mange eksperter ansett som verdens beste og mest komplette kvinnelige håndballspiller. Hun er for tiden i opptrening etter korsbåndskaden hun pådro seg i desember-EM.

Kan ikke kreve

– Utenlandske klubber er ikke forpliktet til å gi spillerne fri til denne samlingen i juli fordi den ligger utenfor den internasjonale terminlisten, sier Hergeirsson.

– Vi har stort sett fått forhandlet oss fram til at spillerne får fri fra klubbene sine likevel. Det har vært noen utfordringer innimellom, men slik er det. Det er litt gi og ta.

Borte

Til uka mangler Hergeirsson flere spillere som er aktuelle for VM i Japan (november og desember) og et eventuelt OL i samme land neste sommer:

Henny Reistad, Veronica Kristiansen, Helene Fauske og Amanda Kurtovic – alle i restitusjonsfase etter skader.

Katrine Lunde – uaktuell for VM på grunn av kneskaden fra mai.

Stine Bredal Oftedal – frisk og innvilget fri.

Kari Aalvik Grimsbø – fortsatt nei til landslaget og ble også operert i kneet i mai.

Norge møter Danmark i en landskamp i forbindelse med samlingen på Jæren. Før VM spiller Norge en 4-nasjonersturnering i Stavanger i september. Dit kommer Brasil, Argentina og Japan.

De norske jentene VM-åpner 30. november. Medaljekampene spilles 15. desember.

Norge har tatt gull i et av de fire siste mesterskapene: 2016-EM.

(©NTB)

Mer om