Nora Mørk kysser kjæresten, ishockeyspilleren Martin Laumann Ylven, etter kampen mellom Norge og Sverige i Nadderud Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nora Mørk kysser kjæresten, ishockeyspilleren Martin Laumann Ylven, etter kampen mellom Norge og Sverige i Nadderud Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Mørk klinte til i rekordseier mot Sverige

De norske håndballjentene kjørte fullstendig over Sverige i Nora Mørks landslagscomeback. Etter 36-20 ventet seierskyss fra kjæresten Martin Laumann Ylven.

Publisert

– Det er veldig hyggelig, sa Mørk kort til NTB om sin nye flamme.

– Det var veldig gøy. Det føltes veldig rart å være tilbake, men gøy å være utpå der. Sverige var ingen målestokk i dag, la hun til om kampen.

Mørk skadet seg alvorlig i kneet i februar i fjor. Det har tatt tid å komme tilbake. Til sommeren flytter hun til Bucuresti og ny klubb.

Mest

Norge slo Sverige med historisk store sifrer. Før tirsdagskampen var to 14-målstap Sveriges verste Norge-minne etter 137 kamper. Svenskene var et heltrist skue, og de lå under 10-18 til pause. På veien dit hadde Norge i perioder vært bunnsolid.

Noen minutter ut i 2.-omgangen sto det 26-12.

Keeper Silje Solberg var meget god de vel 39 minuttene hun spilte. Etter Katrine Lundes kneskade og Kari Aalvik Grimsbøs selvpålagte landslagspause, er Solberg alene igjen i super-trioen på målvaktplassen.

Andrea Austmo Pedersen sto for et meget solid innhopp i målet i andreomgangen.

Stjerne

Mørk ordnet 12-9-målet. Det var hennes første landslagsscoring 527 dager etter forrige landskamp, tapet i VM-finalen mot Frankrike i desember 2017.

Mørk hadde ellers flere innspill av klasse. Pasningene skar gjennom muren av svenske hender og havnet ofte hos lagvenninner inne på 6-meterstreken.

Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke sto over mot Sverige. De fikk begge hver sin lille smell på treningen mandag.

Storfavoritt

For Norge venter nå VM-kvalifisering mot Hviterussland. Der går bortekampen fredag. Returoppgjøret spilles onsdag. Det må en kollaps til i minst to omganger for at Norge ikke går videre komfortabelt.

Verdensmesterskapet arrangeres i Japan i november og desember. Et norsk VM-gull gir direkte plass i OL neste år.

Sølv kan også holde dersom Frankrike eller Sør-Korea vinner VM. Norge vil få en ekstrasjanse i OL-kval til våren neste år om det ikke lykkes i VM.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.