EU-kommisjonens leder:

Moralsk plikt å gjøre ukrainsk EU-medlemskap mulig

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier det er i EUs strategiske interesse, men også EUs moralske plikt, å gjøre det mulig for Ukraina å bli medlem.

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen holdt en tale i Bratislava torsdag der hun sa at EU har moralsk ansvar til å ta imot Ukraina som mulig EU-medlem. Foto: Michal Svitok / TASR / AP / NTB
EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen holdt en tale i Bratislava torsdag der hun sa at EU har moralsk ansvar til å ta imot Ukraina som mulig EU-medlem. Foto: Michal Svitok / TASR / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ursula von der Leyen kom med uttalelsene på en internasjonal sikkerhetskonferanse i Slovakias hovedstad Bratislava torsdag, skriver The Guardian.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har bedt om flere våpen fra Vesten for å kunne slå tilbake den russiske invasjonen, og han har bedt om flere EU-sanksjoner mot Russland. I sin siste daglige videotale har han også gjentatt anmodningen om at Ukraina må bli EU-medlem.

– Det er svært viktig at vi nå og i ukene som kommer, får et svar fra EU om Ukrainas kandidatstatus. Vi ser fram til det, sier han.

Von der Leyen sa i sin tale torsdag at Ukraina må oppfylle alle nødvendige standarder og betingelser for å kunne bli medlem, men hun ba også EU om å hjelpe Ukraina med å oppnå dette målet.

– Å støtte Ukraina på landets vei inn i EU er ikke noen byrde. Det er vårt historiske ansvar, sa EU-kommisjonens leder.

(NTB)

NORSKE VÅPEN: Verifiserte videoer skal vise norske artillerivogner på bakken i Ukraina. Video: Faktisk.no Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer