Vestlundveien ungdomssenter

Mor saksøker staten etter at datteren døde på ungdomshjem

En mor saksøker staten og kommunen etter at hennes 18 år gamle datter døde mens hun bodde på Vestlundveien ungdomssenter i 2017.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Dagbladet ble jenta sprøytenarkoman i løpet av kort tid etter at hun flyttet inn på den statlige barnevernsinstitusjonen som 15-åring i 2015. Høsten 2017 døde hun under det avisa beskriver som «tragiske omstendigheter i Bergens rusmiljø».

Torsdag leverte advokat Sigvart Bilstad stevning til Dalane tingrett på vegne av jentas mor som saksøker Barne- og likestillingsdepartementet og Sokndal kommune i Rogaland for manglende oppfølging av jenta og grov uaktsomhet.

Advokaten viser blant annet til at departementet i fjor beordret Vestlundveien nedlagt grunnet uforsvarlig drift, og mener det er bevis i saken.

– Jeg velger å stevne stat og kommune i håp om at andre ikke skal måtte oppleve det samme. For det må ikke skje igjen, sier moren.

Verken rådmann Karl Johan Engelhart Olsen i Sokndal kommune eller kommunens prosessfullmektig, advokat Kjell Hols Sæther, ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet. Det samme gjelder Barne- og likestillingsdepartementet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer