Rettssaken starter mandag

Mor og sønn i retten etter drap i Fyllingsdalen

Mandag starter rettssaken mot en 22 år gammel mann som er tiltalt for å ha kastet en kamerat ut fra en høyblokk i Fyllingsdalen i Bergen, slik at han døde.

En 22 år gammel mann er tiltalt for å ha kastet en kamerat ut fra en høyblokk i Fyllingsdalen i Bergen, slik at han døde. Foto: Bjørn Erik Larsen / Bergens Tidende / NTB scanpix
En 22 år gammel mann er tiltalt for å ha kastet en kamerat ut fra en høyblokk i Fyllingsdalen i Bergen, slik at han døde. Foto: Bjørn Erik Larsen / Bergens Tidende / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det var om morgenen 23. mars i fjor at den døde mannen ble funnet utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen. Den da 21 år gamle kameraten ble pågrepet samme dag, siktet for vold. Etter kort tid ble imidlertid siktelsen endret til å gjelde drap.

Ifølge tiltalen skal han gjentatte ganger ha påført offeret skader med en glassflaske inne i leiligheten. Etterpå skal han ha kastet den hardt skadde mannen over rekkverket på svalgangen fra sjuende etasje.

Erkjenner drap

Den skadde mannen falt rundt 22 meter før han traff bakken.

– Han erkjenner straffskyld for drap, sier mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB.

– Han har erkjent den faktiske handlingen, at han har utøvd vold og kastet ham over rekkverket fra sjuende etasje. Han er funnet tilregnelig for handlingen, sa statsadvokat Benedicte Hordnes til Bergens Tidende da innholdet i tiltalen ble kjent i april.

I januar ble 22-åringen erklært strafferettslig tilregnelig etter en full rettspsykiatrisk undersøkelse.

Moren erkjenner ikke skyld

22-åringens mor var lenge siktet for drap i samme sak, men statsadvokaten henla denne delen av siktelsen mot henne. Kvinnen er i stedet tiltalt for å ha unnlatt å hjelpe den skadde mannen og for å ha forsøkt å fjerne bevis etterpå.

– Hun erkjenner ikke straffskyld, sier kvinnens forsvarer, advokat Kaj Wigum, til NTB.

Rettssaken starter i Bergen tingrett mandag. Det er satt av åtte dager til saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer