Sverige:

Mor ikke lenger mistenkt for å holde sønnen innesperret i 28 år

Den svenske kvinnen i 70-årene, som ble pågrepet og siktet for å ha holdt sin sønn isolert i 28 år, er ikke lenger mistenkt for noe lovbrudd.

En kvinne som var mistenkt for å holdt sinn sønn innesperret i en leilighet i 28 år, er ikke lenger mistenkt for å ha begått noe lovbrudd. Her arbeider politi utenfor leiligheten der mannen ble funnet. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB
En kvinne som var mistenkt for å holdt sinn sønn innesperret i en leilighet i 28 år, er ikke lenger mistenkt for å ha begått noe lovbrudd. Her arbeider politi utenfor leiligheten der mannen ble funnet. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Vis mer
Publisert

Statsadvokat Emma Olsson sier torsdag at det ikke lenger finnes noen mistanke om at kvinnen, som ble løslatt onsdag, har begått lovbrudd.

– I løpet av dagene der vi har jobbet med saken og kvinnen har sittet i varetekt, har vi egentlig ikke funnet noe bevis som styrker hypotesen om at det foreligger noe lovbrudd, sier Olsson til Aftonbladet.

Mannen skal ha sagt i avhør at han kunne forlate leiligheten når han ville, forklarer Olsson.

– Det er en sak for helse- og sosialtjenesten, men ikke for rettsvesenet, sier hun videre.

Medtatt

Kvinnen ble pågrepet under mistanke om frihetsberøvelse samt grov vold som resulterte i kroppsskade og sykdom. Hun har nektet straffskyld.

Sønnen, som nå er 41 år, ble funnet svært medtatt i en leilighet i Haninge, sør for Stockholm, søndag kveld. Han ble ført til Karolinska universitetssykehus, der han ble operert for sine skader.

Ikke innelåst

Det var søsteren som fant mannen i leiligheten, der hun mener han skal ha levd isolert i 28 år. Hun har sagt at han ikke var fysisk innelåst, noe som også har blitt bekreftet til Expressen av flere naboer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer