Vis mer

Monstersyklon blåste aggressiv hai på land

De med haiskrekk sitt verste mareritt?

(upublisert) Opprettet
Er du redd for hai, kan du være glad for at du ikke befinner deg i Queensland nå. Kraftig uvær har herjet den australske delstaten de siste dagene og ført til store ødeleggelser. Debbie ble definert som nivå fire-uvær da det traff land, men ble senere noe nedjustert.

Heftige vindstyrker opp mot 75 meter i sekunder har ført til gjenstander har blitt kastet rundt. I byen Ayr gjorde en forbipasserende en høyst uvanlig oppdagelse.

Midt i veien fant han nemlig en oksehai som hadde blitt skylt opp på land. Oksehaien er den mest aggressive haiarten som finnes og er den haiarten som angriper flest mennesker.

- Tror du det er trygt å oppholde seg i vannet? Tro om igjen! En oksehai skylte på land i Ayr. Hold dere unna flomvannet, skriver den lokale brannvesenet på Twitter.

Politiet i Queensland har distribuert bilde av det noe uvanlige hendelsen. Haien ble funnet død på en vei som ble stengt av flomvann.

Monstersyklon


Det verste uværet har gitt seg nå, deler av nordøstkysten i Australia opplever fortsatt restene av Debbie. I tillegg til kraftige vindstyrker, har uværet ført med seg store nedbørmengder og forårsaket flom. Noen steder har det kommet hele 1000 millimeter regn på 48 timer.

- Dette er en monstersyklon, sier Queenslands statsminister Annastacia Palaszczuk.

Flyplasser, skoler, barnehager og veier ble stengt som følge av uværet. Minst en person ble alvorlig skadd.

(FOTO: AFP Photo/ Queensland Police Service)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.