Moldova ber Vesten om forsvarsstøtte

Moldovas president Maia Sandu ber Vesten om hjelp til å forsvare landet mot russisk innblanding.

Krigen i Ukraina har ført til bekymring for Moldovas president Maia Sandu. Hun håper Vesten vil hjelp å styrke landets forsvar mot Russland. Foto: Andrea Alexandru / AP / NTB
Krigen i Ukraina har ført til bekymring for Moldovas president Maia Sandu. Hun håper Vesten vil hjelp å styrke landets forsvar mot Russland. Foto: Andrea Alexandru / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Moldova har gjentatte ganger blitt utsatt for hybridangrep fra Russland samt andre forsøk på å destabilisere oss, sa Sandu mandag da hun besøkte den rumenske hovedstaden Bucuresti.

Den moldovske lederen er i Bucuresti for å møte Tysklands statsminister Olaf Scholz og Romanias president Klaus Iohannis. Begge har uttrykt at de ønsker å hjelpe Moldova, blant annet gjennom økt økonomisk støtte.

– Vi må forberede våre forsvarsevner, og det trenger vi hjelp til. Det har vi diskutert med våre allierte, sier Sandu.

Krigen i Ukraina har ført til stor bekymring i Moldova. Utbryterregionen Transnistria er egentlig en del av Moldova, men har vært kontrollert av russiskstøttede separatister siden 1990.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer